log in

Nederlands kenteken door ons

Nederlands kenteken verkrijgen

  • Published in Divers
  • Hits: 13684
  • Print, Email

Voordat je met je uit de US geimporteerde auto de weg op mag, moet je een Nederlands kenteken hebben. Op onze site staat beschreven hoe je daar voor kunt zorgen. Indien je het liever uit handen geeft, dan kunnen wij dat ook voor je verzorgen. Zo hebben we goede contacten met de lokale TUV in Duitsland, waardoor we een snelle keuring tegen een scherpe prijs kunnen aanbieden. Een TUV keuring kost bij ons zelden meer dan 800 euro!

Een TUV keuring kost zelden meer dan 800 euro, maar hier moeten we wel een kleine nuancering in aanbrengen. Met alleen een TUV keuring ben je er namelijk niet. De auto moet namelijk aangepast worden aan de EU eisen. Ook moeten er Duitse papieren gemaakt worden. Tevens zul je enkele uitzonderingsgoedkeuringen moeten betalen (bijvoorbeeld voor het toestaan van koplampen zonder E keurmerk). Hieronder vind je een stapsgewijs overzicht van de kosten van een TUV keuring welke door ons verzorgd wordt.

Transport naar Kleve
Indien je niet in staat bent de auto zelf naar Kleve te brengen, kunnen wij transport verzorgen. Hiervoor wordt 45 cent per km berekend met een starttarief van 35 euro. Onze transporteur heeft degelijk materieel waarmee ook vervoer van Van's, pickup's en lage sportauto's probleemloos mogelijk is.
Ter indicatie, een auto ophalen bij SCL in Schiedam en afleveren in Kleve kost 206 euro.

Voorkeuring
Bij ons begint een TUV keuring met een voorkeuring. Dit kost 50 euro, waarvoor de auto door de keurmeester van de TUV globaal bekeken wordt. Het doel hiervan is de haalbaarheid van een TUV keuring te bepalen. Er moeten voor een TUV keuring wat gegevens beschikbaar zijn op zogenaamde databladen. Ook wordt er gekeken naar de koplampen (E keurmerk of Gutachten voorhanden). Mocht de keuring mogelijk zijn, dan wordt deze 50 euro verrekend met de kosten van de keuring.

TUV keuring
Zodra de databladen binnen zijn, wordt de auto door de TUV keurmeester gekeurd. Hieruit volgt een lijstje met aan te passen onderdelen waarmee de garage aan het werk gaat. Hiermee wordt dus voorkomen dat er onnodige zaken worden aangepast! De kosten hiervan (TUV keuring + databladen - 50 euro van de voorkeuring) bedragen 697 euro. Voor een auto van voor 1998 waarvan het datablad via Tuv Sud te krijgen is, bedragen de kosten 397 euro.

Aanpassingen

Wij laten de aanpassingen doorvoeren in een lokale garage. Deze garage gebruikt een uurtarief van 45 euro per uur. Hierdoor kunnen ook eventuele gebreken voor een gunstige prijs verholpen worden. Houdt er rekening mee dat een dergelijke TUV keuring strenger is dan een APK keuring en dus ook technische gebreken verholpen dienen te worden. Uiteraard is het geen probleem als je eventuele gebreken of aanpassingen zelf wilt uitvoeren.
Hiervoor kun je rekenen op ongeveer 250 euro voor de aanpassingen, waarbij uitschieters naar boven en naar beneden uiteraard mogelijk zijn. Dat is voornamelijk afhankelijk van het al dan niet vervangen van de koplampen en het voorhanden zijn van tweedehands koplampen.

Herkeuring
Nadat de aanpassingen zijn gedaan, vind er een herkeuring plaats. Hiermee is de TUV keuring afgerond. De kosten van deze herkeuring bedragen 25 euro.
De totale kosten van de TUV keuring komen hiermee op 772 euro (voor een auto van voor 1998 waarvan het datablad bij TUV Sud beschikbaar is 472 euro).

Kentekenpapieren (Duitse brief)
Om de auto door de RDW te kunnen laten keuren, ben je Duitse kenteken papieren nodig. Tevens ben je een Duits exportkenteken nodig om de auto rijdend mee te kunnen nemen naar huis. De kosten hiervan zijn afhankelijk van de benodigde Ausnahmegenemigungen (uitzonderingsgoedkeuringen).  Reken hiervoor op 395 euro, voor het Duitse kenteken in combinatie met een exportkenteken voor 2 weken.

Onze kosten
Gezien de tijd die wij er zelf mee bezig zijn, zijn we daar ook een vergoeding voor nodig. Wij rekenen hiervoor 250 euro.

Totale kosten
In totaal ben je voor een TUV keuring via Can do it Automotive bv dus ongeveer
1850 euro kwijt op de meest dure manier (dus wij regelen alles vanaf het ophalen in de haven tot en met het klaarzetten met een exportkenteken). Mocht je alles zelf doen, dan zou je dus hooguit 250 euro kunnen besparen. Dat komt doordat de keuring alleen door de TUV uitgevoerd mag worden en wij verder nergens extra marge berekenen anders dan onze provisie.

Doorlooptijd
De doorlooptijd bedraagt bij ons ongeveer 5 werkdagen. Op dag 1 vind de voorkeuring plaats en worden de databladen besteld. Op dag 3 zijn die binnen en vindt dus de TUV keuring plaats. Op dag 4 zijn de aanpassingen klaar. Dag 5 vind dan de herkeuring plaats en worden de kentekenpapieren klaargemaakt door het Strassenverkehrsamt.

Vergelijking met andere aanbieders
Uiteraard gaan we hier geen andere aanbieders met naam en toenaam noemen, maar goedkoper zul je het niet vinden. Mocht je toch een aanbieder vinden die goedkoper is (lijkt), kijk dan naar de service die geboden wordt. Vaak worden slechts de kosten van een TUV keuring plus Brief plus aanpassingen genoemd. Voor het vergelijk, bij ons kost dat: 1.425 euro als eindprijs (bij datablad van TUV Sud 1.125 euro), dus incl BTW. Vaak worden prijzen excl BTW genoemd!

Wij leveren de auto af met een Duits exportkenteken, zodat deze over de weg naar huis gereden kan worden. Bij veel andere aanbieders is dat niet eens mogelijk (de auto moet mee naar het Duitse Strassenverkehrsamt voor het exportkenteken).

Bij andere aanbieders wordt de TUV keuring vaak in combinatie met een RDW keuring uitgevoerd. Een RDW keuring is zo eenvoudig dat dit feitelijk inhoudt dat er iemand betaald wordt als extra schakel en dat diegene wordt betaald voor het wachten bij de RDW. Indien u zelf naar de RDW keuring gaat, kost dit slechts 131 euro incl. APK!

Onze doorlooptijd is korter, aangezien andere Nederlandse aanbieders 1 keer per maand een keurmeester van TUV Nord uit Vaassen in de werkplaats ontvangen voor de keuring. Wij gaan direct na binnenkomst met de auto naar de TUV, zonder vertragingen

Tagged under: kenteken keuring tuv rdw