log in

Autocheck / Carfax check

Title and Problem check
Het onderdeel title en problem check van de Carfax of Autocheck is van essentieel belang om een auto goed in te kunnen schatten. In dit deel van het rapport vind je dan ook de informatie met betrekking tot de title die je zou kunnen doen besluiten om van de koop af te zien. Het is daarbij wel noodzakelijk om de diverse gebieden op hun waarde te kunnen inschatten.

Your Vehicle Checks Out
Als het goed is, staat er bij het eerste deel dat de auto goed uit de check komt. Indien daar iets anders staat, dan staat eronder in de Autocheck aangegeven wat het probleem is. Het is nog wel belangerijk aan te tekenen dat het hier alleen gaat om de problemen die gerapporteerd zijn, dus dit is geen garantie!

Abandoned title record
Over dit type record hebben we weinig kunnen vinden. Dit komt ook erg weinig voor. Mocht je een voorbeeld vinden, laat het ons weten.

Damaged title or major damage incident record
Hier is het een kwestie van goed opletten. Als hier een probleem gerapporteerd wordt, dan is er iets serieus aan de hand. De auto is dan namelijk betrokken geweest bij een incident waarbij de auto aanzienlijke schade heeft opgelopen. Dus eventuele verhalen van een verkoper dat het slechts een krasje of zo was, kun je hiermee naar het rijk der fabelen verwijzen. Na een dergelijke zware schade krijgt een auto een damaged title, wat vergelijkbaar is met een WOK melding in Nederland. De auto in kwestie mag pas weer op de weg gebruikt worden, na een keuring die heeft uitgewezen dat de schade goed is gerepareerd. De melding van zware schade blijft ook na reparatie staan!

Fire damaged title record
Dit houdt in dat een title door brand verloren is gegaan en er een nieuwe title is uitgegeven voor deze auto.

Grey market title record

Hiermee wordt aangegeven dat een auto via de grijze markt nieuw is verkocht en dat het dus van oorsprong geen auto voor de US markt was.

Hail damage title record
In het geval van hagelschade, wordt dit gemeld en hier dus zichtbaar gemaakt. Ga er dus bij hail damage maar vanuit dat er hagelschade op de auto zit, wat soms op foto's erg lastig is te zien.

insurance loss title or probable total loss record
Indien hier een probleem aangegeven is, dan is er wat serieus aan de hand. Van de auto is namelijk opgegeven dat hij schade had die naar alle waarschijnlijkheid leidde tot een total loss heeft geleid. Dus hier betreft het een zware schade!

junk or scrapped title record
Indien een auto in de States gesloopt wordt, dan krijgt de auto een scrap title. Het kan zijn dat dat geen probleem is voor het doel waar je hem voor koopt (onderdelen?), maar de kans is waarschijnlijker dat je een dergelijke auto niet wilt. Overigens maakt deze title voor het verkrijgen van een Nederlands kenteken normaal gesproken niet uit.

manufacturer buyback/lemon title record
Dit wordt vaak niet op de juiste waarde geschat door kopers uit Europa. In Amerika heeft men de lemon law. Daarin is geregeld dat fabrikanten een deugdelijk product moeten leveren. Indien een product bij herhaling gebreken vertoond welke niet door de verkoper binnen redelijke termijn worden opgelost, kan de eigenaar van de auto op grond van de lemon law de auto terug doen. De verkoper is dan verplicht deze auto terug te kopen. Indien dat het geval is, krijgt de auto een lemon aantekening in dit rapport.
Dit geeft in feite dus weer dat het een maandagmorgenauto is. Een auto die voortdurend problemen geeft welke niet naar goed opgelost (kunnen) worden. Daarom moet je met een dergelijke auto erg voorzichtig en terughoudend zijn. De verkoper zal immers altijd zeggen dat het probleem is opgelost en de auto met een gerust hart gekocht kan worden, terwijl dat niet altijd waar is.

odometer problem title record
Hiermee wordt aangegeven dat er met de kilometerstand is gerommeld. Met een beetje geluk kun je aan de hand van de bekende kilomterstanden een inschatting maken van de werkelijke stand, maar het is natuurlijk weer een zeker risico. Dit is vergelijkbaar met een Nederlandse auto waarvan de NAP niet klopt.

rebuilt/rebuildable title record
Over dit type record hebben we weinig kunnen vinden. Dit komt ook erg weinig voor. Mocht je een voorbeeld vinden, laat het ons weten.

salvage title or salvage auction record
Dit lijkt erg op de junk or scrapped title. De auto heeft een title waarop aangegeven is dat deze auto bedoelt is om gesloopt te worden. Hoeft voor een Nederlands kenteken niet per se een probleem te zijn.

water damaged title record
Indien een auto door een overstroming beschadigd is geraakt, dan wordt dat bij deze melding aangeven. Houd er rekening mee dat waterschade een van de lastigst te repareren schades is. Het staat garant voor electrische storingen.

NHTSA crash test record
Deze auto is gebruikt bij een crash test. Deze aantekening hebben we nog nooit op een echt rapport zien staan.

frame/unibody damage record
Indien een auto bij een ongeval betrokken is geweest en er is schade aan het frame geconstateerd, wordt dat hier gemeld. In feite is hierbij de gebruikelijke voorzichtigheid in acht te nemen die voor iedere schadeauto geld. Het is het verstandigste om een auto zonder schade verleden te kopen.

recycling facility record
Over dit type record hebben we weinig kunnen vinden. Dit komt ook erg weinig voor. Mocht je een voorbeeld vinden, laat het ons weten.

Indien er bij de hierboven genoemde punten geen problemen zijn geconstateerd, zijn er volgens het rapport geen problemen met de auto geweest. Let er wel op dat er nog meer info op het rapport staat, welke ook op deze site staat beschreven.