log in

Over ons

Welkom bij de US auto import website van Can do it Automotive bv. Wij zijn een bedrijf dat gespecialiseerd is in auto import gerelateerde zaken. Can do it Automotive bv is ontstaan uit de website http://www.bpmberekenen.com. Na de verhuizing van Michel, de oprichter en directeur, naar Duitsland, kreeg hij veel vragen met betrekking tot het importeren van een auto uit Duitsland. Aangezien er begin 2008 geen enkele BPM calculator was waar men gratis en accuraat de BPM kon berekenen, heeft Michel daarom zelf een BPM calculator geprogrammeerd. Er werd een domeinnaam geregistreerd en http://www.bpmberekenen.com was geboren.

In dezelfde tijd was Michel ook actief als moderator op een BMW e46 forum. Daar heeft hij meerdere artikelen geschreven over het importeren van een auto uit Duitsland. Aangezien die die artikelen goed pastten bij de BPM calculator, zijn deze artikelen toegevoegd. En zo ontstond er een informatieplatforum met alle ins en outs over het importeren van auto's. Na verloop van tijd kwamen er steeds meer vragen van mensen die toch geholpen wilden worden bij de import van hun auto. Aangezien de bedrijven die zich hier mee bezig hielden voor heel weinig wel erg veel geld vroegen, heeft Michel Can do it Automotive BV opgericht.

Aangezien Michel in de eerste plaats autogek is, kwam hij nog wel eens op auto gerelateerde websites. Op een dag deed hij contacten op om auto's uit de VS te kopen op een goede manier. Dus met een uitgebreid rapport waardoor de staat van de auto goed beoordeelt kan worden en tegen super scherpe prijzen. Het is tenslotte dezelfde veiling waar ook Amerikaanse autohandelaren hun auto's inkopen. Na zich goed ingelezen te hebben samen met een eerste klant een Chrysler 300C geimporteerd. Dat ging eigenlijk erg goed. Vervolgens zijn er meer mensen die via Can do it Automotive BV een auto hebben geimporteerd. Op het lijstje met reeds geimporteerde auto's prijken onder andere de volgende auto's:
Chrysler 300C
Dodge Charger R/T Daytona
Porsche 997
GMC Acadia
Chrysler Crossfire
Ford Mustang convertible
Porsche Boxster
Mercedes ML350.
Uiteraard is de complete lijst nog veel langer!

Na verloop van tijd begon het een beetje te irriteren bij het verkrijgen van wel erg hoge quote's voor het op kenteken zetten van een dergelijke US import. Zo was er een quote voor het op Duits kenteken zetten van een Ford Thunderbird uit 1964 voor meer dan 2500 euro. Naar aanleiding van die Ford Thunderbird en een Chrysler Crossfire heeft Michel contact gezocht met de lokale TUV in Kleve, waar een goed contact uit voortgekomen is. Daarbij bleek ook dat een TUV keuring echt geen 1500 euro kost! Voor de Chrysler Crossfire heeft de TUV keuring op zich 747 euro gekost!

Uit het goede contact met de lokale TUV kwam naar vooren dat men het prettig vond om voor een US import te maken te hebben met een ander type dan gebruikelijk in de US import wereld. Ook de manier waarop wij werken, met open en eerlijk contact werd erg gewaardeerd. Dusdanig zelfs, dat gevraagd werd om visitekaartjes achter te laten voor wanneer er mensen vragen naar hulp bij het kopen en importeren van de auto uit de VS. Om het verstrekken van informatie van US imports beter vindbaar te maken, is er voor gekozen deze af te scheiden van de website BPMberekenen.com en op een nieuwe website te plaatsen. Deze website dus. Naast deze Nederlandstalige versie, is er ook nog een identieke Duitstalige versie in voorbereiding.

Can do it Automotive BV
De Bouwkamp 16B
6576 JX Ooij
KVK nummer: 14107313  0000