log in

Verschepen door ons laten verzorgen

  • Published in Divers
  • Hits: 9599
  • Print, Email

Indien je zelf een auto in de States hebt gekocht welke naar Nederland verscheept moet worden, kun je gebruik maken van onze diensten. Wij kunnen het volledige transport voor u verzorgen. Van ophalen bij de verkoper tot afleveren naar wens in Nederland. Hieronder vindt u een overzicht van de kosten van verschepen. Het zeetransport vanuit New Jersey naar Rotterdam kost via ons momenteel 650 USD.

Zeetransport
Het zeetransport vanuit New Jersey naar Rotterdam kost via ons momenteel 1100 USD. Vanuit Houston bedragen de kosten momenteel 1300 USD. Vanaf de West kust, dus Los Angeles kost zeetransport momenteel 1590 USD. Vanuit Savanah kost zeetransport 1250 USD. We kunnen ook verschepen via andere havens, maar verschepen via de standaardhavens is eenvoudigweg vanuit prijsoogpunt aan te bevelen.

Helaas komen er nog kosten bovenop het zeetransport bij. Om een compleet beeld van de kosten te geven, vermelden we deze hier.

Landtransport
De kosten voor landtransport varieren, uiteraard, per afhaallocatie. Om toch een indicatie te geven, geven we hier enkele voorbeelden:
New York - New Jersey    260 USD
Chicago  - New Jersey   630 USD
Las Vegas - Los Angeles 300 USD
Dallas    - Houston     300 USD

Verzekering
Voor zeetransportverzekering rekent Lloyd London ons 1,5% van de verzekerde waarde. Dat is een All Risk verzekering waarbij alle schade tijdens zeetransport is verzekerd. Landtransport is verzekerd door de transporteur.

Betalingskosten
Voor het ontvangen van een internationale betaling rekent onze schipper 20 USD. Dit zijn de kosten die de bank in de VS doorberekent. De kosten voor het overboeken vanuit Nederland worden ook in rekening gebracht.

Koerierskosten
De autopapieren (title) moet naar de US Customs verstuurd worden voor de export formaliteiten. Nadat de title vanuit de US Customs is terugontvangen, wordt de title per koerier (en dus niet samen met de auto!) verstuurd naar Rotterdam. De kosten hiervan bedragen 100 USD.

Lossen en douane afhandeling
In Nederland moet betaald worden voor het lossen en de douaneafhandeling. Het totaal hiervan is 495 euro.

Invoerrechten
Voor een personenauto moet er 10% invoerrechten betaald worden over de aanschafprijs plus de transportkosten. De USD koers wordt door de douane bepaald. Voor grijs kenteken auto's bedragen de invoerrechten 22%.

BTW
Bij invoer moet er ook BTW betaald worden. Dit wordt bepaald door de aanschafprijs plus transportkosten plus invoerrechten. Voor een oldtimer (ouder dan 30 jaar) bedraagt de BTW 6%, voor andere gevallen 19%.

Onze kosten
Wij werken op basis van openheid en eerlijkheid. Daarom berekenen wij een vaste fee en verstoppen we geen marges in de hierboven genoemde kostenposten. Voor het organiseren van het transport en het ondersteunen bij andere zaken (zoals transport naar huis, controle carfax) berekenen we 250 euro incl. BTW.

Waarom transport door ons laten verzorgen?
Wij hebben veel ervaring in het gehele importprocess. Hierdoor kunnen wij u op de beste manier van dienst zijn bij oa transport uit alle states van de VS. Door ons in te schakelen krijgt u ook toegang tot onze kennis en ervaring met het importprocess in Nederland. Ook behoren wij tot de kleine groep van BPM experts in Nederland, waardoor u verzekerd bent van een correcte BPM aangifte en dus niet te veel betaald.

Uiteraard is een ander goed argument dat wij de goedkoopste zijn voor wat betreft het organiseren van transport.